بهترین نحوه مصرف سیبزمینی چگونه است؟
یک کارشناس تغذیه اظهار کرد: از نظر کالری هر ۱۰۰ گرم سیب زمینی خام حاوی ۷۷ کیلوکالری و آب پز شده آن حاوی ۸۷ کیلوکالری است. همچنین سیب زمینی کبابی ۹۳ کیلوکالری و سرخ شده آن حدود ۵۰۰ کیلوکالری دارد. بنابراین مصرف آن به صورت ترجیحا آب پز یا تنوری و به میزان متعادل توصیه میشود.

فرزانه سینکایی ، کارشناس تغذیه گفت: مصرف سیب زمینی پخته شده، پس از گذشت چند روز از پخت آن خطر مسمومیت بالایی ایجاد می>کند، به همین علت توصیه ما این است که نهایتا بعد از چهار روز، سیب زمینی پخته>شده، مصرف نشود.
وی افزود:>نگهداری طولانی مدت سیب زمینی پخته شده باعث تجمع باکتری>ها و پاتوژن>ها شده و ممکن است بیماری>هایی مثل لیستریا،> بوتولیسم یا مسمومیت>های غذایی استافیلوکوک>ایجاد کند. علایمی که سیب زمینی فاسد می>تواند ایجاد کند تب، مشکلات شکمی، تهوع، استفراغ، کرامپ>های شکمی و اسهال است که>در صورت تداوم علائم، خطر کم آبی و دهیدراته شدن بدن> نیاز به مراجعه پزشک ضرورت دارد.
سینکایی ادامه داد: بسیاری> از افراد تصور می>کنند که در مورد سیب زمینی خام یا پخته که کپک زده است، اگر قسمت کپک زده را جدا کنند، مصرف آن>مشکلی ایجاد نخواهد کرد. در حالی که کپک یک حالت شبکه>ای در مواد غذایی ایجاد می>کند که با چشم دیده نمی>شود. بنابراین ممکن است بخش>هایی از کپک دیده نشده و مصرف شود.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: مصرف قسمت کپک زده به مرور زمان مشکلات متعددی مثل بیماری>های گوارشی و سرطان کولون ایجاد می>کند. بنابراین اگر سیب زمینی علایم کپک داشت حتما به صورت کامل دور ریخته شود.
سینکایی درباره ارزش غذایی سیب زمینی اظهار کرد: سیب زمینی یکی از اقلام گروه غذایی ششگانه و یک نوع سبزی نشاسته>ای است. سیب زمینی حاوی کربوهیدرات پیچیده، نشاسته و مقداری پروتئین است. همچنین حاوی ویتامین C و B۶ و سرشار از پتاسیم است.
وی ادامه داد: از نظر کالری هر ۱۰۰ گرم سیب زمینی خام حاوی ۷۷ کیلوکالری و آب پز شده آن حاوی ۸۷ کیلوکالری است. همچنین کبابی سیب زمینی> ۹۳ کیلوکالری و سرخ شده آن> حدود ۵۰۰ کیلوکالری دارد. بنابراین مصرف آن به صورت ترجیحا آب پز یا تنوری و به میزان متعادل توصیه می>شود. اما> زیاده روی در مصرف سیب زمینی و خصوصا به صورت سرخ شده به دلیل اینکه حاوی کربوهیدرات و کالری بالایی است، خصوصا در افراد چاق و یا مبتلا به دیابت توصیه نمی>شود.
نظر دهید