دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز

پایگاه خبری و اطلاع رسانی

emam
جهش تولید با مشارکت مردم
01 مهر 1404 سایت قدیم English
bg
  • 1402/08/30 - 11:34
  • - تعداد بازدید: 12
  • - تعداد بازدیدکننده: 12
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

سوپ یک وعده غذایی ساده اما پرفایده

یک کارشناس تغذیه گفت: سوپ‌ها حاوی مقادیر متنوعی از سبزیجات، کربوهیدرات‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و وعده غذایی مهمی برای کمک به بهبود بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های ویروسی و تنفسی فصول سرد سال به شمار می‌آیند.

لعیا عرب اظهار کرد:>با آغاز> فصل سرما و شیوع بیماری>های تنفسی و ویروسی، مصرف سوپ>با توجه به ویژگی>های تغذیه>ای آن، به عنوان یک>وعده غذایی در بین خانواده>ها افزایش می>یابد. مصرف سوپ گرم دمای بدن را در فصل سرما تعدیل کرده و>یک غذای مهم در تغذیه سایر بیماران محسوب می>شود. همچنین سوپ>ها>سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در جلوگیری از سرماخوردگی، آنفلوآنزا و نیز بهبود>بیماری>ها یک وعده غذایی مفید محسوب می>شوند.

وی افزود: اگرچه سوپ به عنوان>یک پیش غذا شناخته شده، اما به دلیل اینکه حاوی مقادیر متنوعی>از سبزیجات مفید و توصیه شده با کالری مناسب است، یک وعده غذایی کامل محسوب می>شود. بنابراین نباید سوپ را به عنوان یک ماده غذایی مایع کم ارزش در نظر گرفت.> از آنجایی که سوپ>ها عمدتا به صورت مایع تهیه می>شوند، عامل مهمی> برای هیدراته ماندن، تامین آب بدن>و رفع مشکلات گوارشی در بدن مثل یبوست هستند.

این کارشناس تغذیه در مرکز بهداشت شرق کرج بیان کرد: اهمیت سوپ به نحوی است که>با شروع تغذیه تکمیلی در نوزادان، سوپ به عنوان یک وعده> اصلی در برنامه غذایی آنها گنجانده شده است. سوپ>ها با توجه به تنوع و انعطاف پذیری> دستور پخت و هضم> راحت آن> برای نوزادان در ابتدا با اجزای کمی مثل مرغ، هویج، سیب زمینی شروع>و به مرور با رشد کودک>مواد غذایی بیشتری به آن اضافه می>شود. در واقع سوپ> به عنوان غذای اصلی و تکمیلی برای نوزادان و کودکان، تامین کننده ویتامین>ها و مواد معدنی مورد نیاز رشد آنهاست .

>عرب ادامه داد: گروه عمده مواد غذایی که در سوپ>ها استفاده می>شود سبزیجاتی مانند> جعفری، گشنیز، شلغم، هویج لوبیا سبز، کلم، گوجه فرنگی و... هستند.> با توجه به شرایط جغرافیایی و عادات و رسوم غذایی هر منطقه ممکن است گرایش به سمت استفاده از سبزیجات خاص یا محلی را هم در سوپ>ها> داشته باشیم. به طور کلی سبزیجات سوپ تامین کننده ویتامین>های محلول در آب مثل ویتامین>های گروه B،C ،> امگا ۳> و ویتامین A> که به عنوان پیش>ساز در سبزیجات زرد و نارنجی> یافت می>شود، است. لذا توصیه می>شود>برای تغذیه در کودکان و نوجوانان به دلیل اینکه در حال رشد هستند>در سوپ>ها از این مواد و مواد>حاوی پروتئین استفاده شود. همچنین می>توان از غلاتی مثل برنج، جو، گندم، رشته فرنگی در سوپ>ها استفاده کرد که ترکیب آنها با غلات باعث افزایش کیفیت غذایی در سوپ می>شود.

این کارشناس تغذیه بیان کرد: در ترکیب و افزایش ارزش تغذیه>ای سوپ استفاده از لبنیات مثل شیر> هم متداول است، این کار را می>توان به عنوان ترفندی> برای افرادی که تمایلی به مصرف شیر ندارند، به کار برد. با این روش مصرف لبنیات در برنامه غذایی آنها گنجانده خواهد شد. توصیه می>شود>سبزیجاتی مثل جعفری را در اواخر پخت به سوپ اضافه کرد تا>ارزش غذایی آن به دلیل حرارت و پخت بیشتر از بین نرود.

عرب افزود:> اگر افرادی در خانواده چربی خون بالا یا بیماری قلبی عروقی دارند، برای افزودن>آب قلم که چربی بالایی دارد در سوپ>ها باید احتیاط بیشتری کرد،> اگر کودکان کم وزن هستند،> می>توان برای بهبود وزن گیری آنها به سوپ روغن مایع، کره یا آرد اضافه کرد.

این کارشناس تغذیه گفت: توصیه می>شود صرفا از سوپ>های آماده موجود در بازار برای وعده غذایی استفاده نشود،> چرا که سدیم> بالایی دارند و می>توانند افراد را در معرض افزایش فشار خون قرار دهند. بهتر است به جای> سوپ>های آماده،> از ترکیب سوپ>های مقوی خانگی که شامل گروه>های متنوع مواد غذایی هستند، استفاده شود.

>وی با بیان اینکه سوپ گرم>می تواند به سادگی احساس سیری ایجاد کرده و در افراد چاق از پرخوری جلوگیری کند، تاکید کرد: با توجه به اینکه تهیه سوپ>ها آسان بوده و حاوی کربوهیدرات>ها، پروتئین، ویتامین>ها و مواد معدنی، فیبر و آنتی>اکسیدان>ها هستند، در تمام گروه>های سنی توصیه می>کنیم سوپ به صورت کم نمک تهیه و استفاده شود.

  • گروه خبری : فرهنگ سلامت
  • کد خبر : 912
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: