دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز

پایگاه خبری و اطلاع رسانی

emam
جهش تولید با مشارکت مردم
01 مهر 1404 سایت قدیم English
bg
  • 1402/09/08 - 12:39
  • - تعداد بازدید: 13
  • - تعداد بازدیدکننده: 13
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گیاهی پرخاصیت اما فراموش شده؛اسفناج را به سفره غذایی خانواده اضافه کنید

یک کارشناس تغذیه گفت: هر ۱۰۰ گرم اسفناج، ۲۳ کیلوکالری انرژی، ۲.۹ گرم‌ پروتئین، حدودا ۴۶ گرم ویتامین C و ۱۵ گرم آهن، کلسیم و منیزیم دارد. اسفناج مانند سایر سبزیجات برگ سبز چون فیبر بالایی دارد، به دفع سموم و سلامت دستگاه گوارش کمک زیادی می‌کند.

لادن خیابانی ، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی البرز : اسفناج یکی از مفیدترین و شناخته>شده>ترین سبزیجات برگ سبز است. اسفناج با توجه به محبوبیت دیرینه و ارزش تغذیه>ای آن، در بیشتر غذاهای ایرانی، انواع آش>ها، بسیاری از خوراک>ها و در ترکیب با تخم>مرغ به کار می>رود. این در حالی است که با توجه به تغییر سبک غذایی خانواده>ها اخیرا به مصرف اسفناج در سبد غذایی خانواده توجه کمی می>شود.

وی افزود: به نظر می>رسد این کم توجهی به این علت اتفاق افتاده که مصرف سبزیجات و همین طور اسفناج مورد علاقه کودکان نیست، از این رو با توجه به انتخاب>های غذایی، در برخی از خانواده>ها استفاده از آن مانند گذشته رواج نداشته و جذابیت خود را از دست داده است. با توجه به ضرورت تغییر فرهنگ تغذیه>ای به سمت سبک تغذیه سالم، باید خانوادها و به ویژه کودکان را به استفاده از این سبزیجات برگ سبز پرخاصیت تشویق کنیم.

خیابانی درباره ارزش غذایی اسفناج بیان کرد: >هر ۱۰۰ گرم اسفناج، ۲۳ کیلوکالری انرژی، ۲.۹ گرم> پروتئین، حدودا ۴۶ گرم ویتامین C و ۱۵ گرم آهن، کلسیم و منیزیم دارد. اسفناج مانند سایر سبزیجات برگ سبز چون فیبر بالایی دارد، به دفع سموم و سلامت دستگاه گوارش کمک زیادی می>کند. همین طور ویتامین K بسیار بالایی در اسفناج وجود دارد. این ویتامین علاوه بر اینکه روی انعقاد خون تاثیر دارد، می>تواند بر روی کاهش خطر شکستگی و پوکی استخوان در سالمندان تاثیر مثبتی داشته باشد. براساس تحقیقات جدید مصرف اسفناج احتمال آلزایمر را در افراد کمتر کرده و می>تواند بر جلوگیری از پیری زودرس سلول>های پوستی موثر باشد.

وی ادامه داد: مصرف اسفناج سطح کلسترول بد خون را کاهش می>دهد و باعث می>شود که عروق سالم>تری داشته باشیم. به دنبال کارکرد عروق، فشار و جریان خون بهتر تنظیم می>شود. اسفناج مقادیر بالایی پتاسیم دارد که روی کاهش فشار خون افراد تاثیر زیادی خواهد داشت.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: فلاونوئیدهایی که داخل اسفناج است روی پیشگیری از سرطان>ها تاثیر مثبتی دارد. ویتامین C موجود در آن روی بیماری>های غیرواگیر موثر بوده و با افزایش مصرف این ویتامین احتمال ابتلا به سرماخوردگی>های فصلی و بیماری>هایی که با ضعف سیستم ایمنی بدن مرتبط هستند، کمتر می>شود. هم>چنین ویتامین A موجود در اسفناج می>تواند خطر عفونت>های روده و دستگاه تنفسی را کاهش داده و به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک کند. این سبزیجات پرخاصیت را برای سلامت و تندرستی خانواده خود به سفره هایتان دعوت کنید.

خیابانی درباره روش پخت و استفاده از اسفناج گفت: بهتر است که اسفناج به صورت خام نگهداری شود و نگهداری آن به صورت پخته توصیه نمی>شود، بهترین روش پخت اسفناج بلانچ کردن است و باید به صورت تازه و روزانه تهیه و استفاده شود. هم>چنین مصرف بیش از اندازه اسفناج برای کسانی که مشکلات سنگ کلیه و نقرس دارند می>تواند مضر باشد بنابراین در افراد مستعد و یا بیمار بهتر است با احتیاط مصرف شود.

>

  • گروه خبری : فرهنگ سلامت
  • کد خبر : 1006
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: