توصیه های بهداشتی در توزیع نذورات و اطعام دهی در مراسم عزاداری محرم و صفر

- کلیه افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت باشند.
- رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
- هرگونه پخت وپز در مکان های دارای شرایط بهداشتی صورت پذیرد.
- مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد. توصیه می شود از مواد غذایی بسته بندی شده دارای تأییدیه بهداشتی استفاده شود.
- از فرآورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده دارای تأییدیه از سازمان دامپزشکی استفاده شود.
- از ذبح و قربانی در معابر عمومی و پخش خونانه و سایر فضولات در محیط خودداری شود.
- از نمک های ید دار بسته بندی شده دارای مجوز از وزارت بهداشت استفاده شود.
- از روغن های خوراکی ترانس پایین و دارای مجوز از وزارت بهداشت استفاده شود.
- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (بیش از دو ساعت) خودداری گردد.
- در صورت لزوم، مواد غذایی آماده و پخته شده باید در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد یا بالای 63 درجه سانتیگراد نگهداری شود. (مانند نگهداری روی شعله خیلی کم و یا نگهداری در گرمخانه ثابت یا سیار) • غذای بسته بندی شده در دمای محیط بیش از دو ساعت نگهدای نشود. 9. از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم خودداری شود.
- از آب آشامیدنی شبکه های آبرسانی و یا آب های بطری شده استفاده گردد.
- از ظروف یکبارمصرف مناسب و دارای مجوز از وزارت بهداشت، استفاده شود.
- تا حد امکان آب، شربت و یا شیر دارای بسته بندی و مجوز از وزارت بهداشت در بین دسته های عزاداری توزیع شود.
- سرویس های بهداشتی به طور منظم شستشو و ضدعفونی شود. وجود مایع دستشویی الزامی است.
- زباله های تولیدی به صورت مستمر جمع آوری و منتقل گردد. در ایستگاه های صلواتی حتماً سطل آشغال با گنجایش لازم و دارای کیسه زباله قرار داده شود.
- با اطلاع رسانی مناسب از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف خودداری گردد.
- دست اندرکاران تهیه و توزیع مواد غذایی در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری های واگیر نظیر اسهال، استفراغ، عطسه، سرفه، آبریزش بینی و... از ادامه فعالیت خودداری نمایند.
- در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی با سامانه شکایات 190 تماس حاصل نمایید.
- سلامت محیط معاونت بهداشت
نظر دهید