دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز

پایگاه خبری و اطلاع رسانی

emam
جهش تولید با مشارکت مردم
01 مهر 1404 سایت قدیم English
bg
  • 1402/09/08 - 10:58
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مضرات استفاده مداوم از چای کیسه‌ای /با چای کیسه‌ای ذرات پلاستیک هم می‌خورید!

ک کارشناس تغذیه گفت: مصرف چای کیسه‌ای اگر چه سریع و بی دردسر است اما مصرف مداوم آن به دلیل مشکلات زیست محیطی و آزاد کردن هزاران ذره میکروپلاستیکی در آب داغ می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.

فرزانه سینکایی ، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی البرز> گفت: پلاستیک و موادی که در بسته بندی چای کیسه>ای به کار می>رود، یکی از موضوعات بحث برانگیز درباره منع مصرف چای کیسه>ای است. در تولید چای> کیسه>ای از نوعی نایلون یا کاغذ رنگ زدایی شده استفاده و با نوعی از مواد شیمیایی یا چسب بسته>بندی می>شود. بسیاری از کیسه>های چای، حاوی مواد شیمیایی مضر مانند اپی>کلروهیدرین و سفید کننده کلر هستند که می>توانند به چای نفوذ کنند.

وی افزود: بر اساس یافته>های اخیر، چای کیسه>ای وقتی در مجاورت آب داغ با دمای ۹۰ درجه قرار می>گیرد، ذرات میکروپلاستیکی آزاد می>کند. بر اساس این یافته>ها، چای>های کیسه>ای که از مواد پلاستیکی ساخته شده>اند، می>توانند تا حدود ۱۱.۶میلیارد ذرات میکروپلاستیکی و ۳.۱ میلیارد ذرات نانو پلاستیک در آب داغ آزاد کنند.

این کارشناس تغذیه در مرکز بهداشت غرب کرج اظهار کرد: هزاران ترکیب پلاستیکی در سراسر جهان وجود دارد که تقریبا مصرف بیش از ۲۰ درصد آنها توسط اتحادیه اروپا به دلیل سمی بودن، ماندگاری و تجمعی که در بافت>های چربی بدن ایجاد می>کنند در صنایع غذایی نگران کننده عنوان شده است. این میکروپلاستیک>ها در بسیاری از صنایع غذایی و نوشیدنی مثل بطری>های آب معدنی> استفاده می>شوند.

وی ادامه داد: مطالعات نشان داده ذراتی که توسط مواد به کار رفته در کیسه>های چای آزاد می>شوند، هزاران برابر سایر محصولات است. فرایند سفید کردن و رنگ زدایی کاغذ کیسه چای با استفاده از کلر است و می>تواند سموم خطرناکی را ایجاد کرده و در مجاورت با آب داغ به چای نفوذ کند. این مواد که برای بدن مضر هستند می>توانند با استفاده مداوم از چای کیسه>ای، به تدریج مشکلاتی را برای بدن ایجاد کند.

وی ادامه داد: در واقع بیشتر چای>های کیسه>ای نوعی پوشش دی>اکسین یا اپی>کلروهیدرین دارند که اپی>کلروهیدرین در تولید مواد پلاستیکی و آفت>کش>ها استفاده می>شود. در توضیح اثرات این دو ماده گفته شده از ترکیبات شیمیایی و حاوی کلر هستند که عوارضی متعددی مثل کاهش باروری، سقط جنین، اختلال غدد درون ریز، اختلالات هورمونی و یا سرکوب سیستم ایمنی بدن و همچنین ابتلا به برخی از سرطان>ها منجر می>شوند.

سینکایی درباره نوع چای به کار رفته در چای کیسه>ای گفت: چای کیسه ای به نسبت چای دم، کیفیت پایینی دارد و از خورده>های معمولی>تر، بی کیفیت>تر و حتی قدیمی>تر برگ چای تهیه می>شود. وقتی چای کیسه>ای استفاده می>کنیم، کیفیت و عطری که از یک چای دم شده در قوری دریافت می>کنیم را ندارد. چای برای اینکه عطر و طعمش آزاد شود، به فضا و زمان بیشتری نیاز دارد، وقتی چای در فضای محدود و کیسه قرار می>گیرد و به صورت فوری نوشیده می>شود، طبیعتا عطر طعم چای ستنی را نخواهد داشت. حتی اگر در چای کیسه>ای از چای با کیفیت استفاده شود، بسته بندی> آن، در مجاورت با آب داغ طبیعتا یک طعم متفاوت و مقوا مانند را به چای می>افزاید.

این کارشناس تغذیه با اشاره به مشکلات زیست محیطی چای کیسه>ای گفت: آلودگی محیط زیست یکی از مهمترین مشکلات چای>های کیسه>ای است، استفاده از چای کیسه>ای در ادارات، مسافرت>ها و گردش>های خانوادگی و.. بسیار متداول است. نایلون و کاغذی که در بسته بندی کیسه چای استفاده می>شود، تجزیه پذیری ۱۰۰ درصدی ندارد و نمی>توانیم آن را بازیافت کنیم. چای کیسه>ای استفاده شده در اغلب موارد دور ریخته شده و در طبیعت رها می>شود. در نتیجه این کار، مواد شیمیایی که گفته شد از کیسه>های چای برجای مانده، به داخل خاک نفوذ کرده و باعث آلودگی خاک و حتی سیستم>های آب>های زمینی و زیرزمینی می>شود و عامل بیماری حیوانات خواهد بود.

وی توصیه کرد: بهتر است در مسافرت>ها و گردش>های خانوادگی به جای استفاده از چای کیسه>ای از دم کردن چای در فلاسک استفاده شود. ولی چنانچه مجبور به مصرف چای کیسه>ای هستید، بهتر است آن را در منزل با پارچه مناسب تهیه کرده و یا استفاده ازچای کیسه>ای را محدود کنیم. اما طبیعتا دم کردن چای در قوری با فلاسک مقدار بیشتری از یک چای خوش طعم و با صرفه را به ما می>دهد.

  • گروه خبری : فرهنگ سلامت
  • کد خبر : 1003
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: