دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز

پایگاه خبری و اطلاع رسانی

emam
جهش تولید با مشارکت مردم
01 مهر 1404 سایت قدیم English
bg
  • 1404/05/21 - 08:40
  • - تعداد بازدید: 53
  • - تعداد بازدیدکننده: 53
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

نکات ضروری بهداشتی که برای پیشگیری از انواع بیماری ها زائرین اربعین حسینی باید رعایت کنند

 
  • شستن صحیح و مکرر دست‌ها با آب و صابون یا استفاده از شوینده‌های با پایه الکل
  • هنگام عطسه، سرفه کردن از دستمال کاغذی استفاده شود و درصورت نبودن دستمال از آرنج خمیده استفاده گردد.
  • از تماس دست‌‌ها با چشم، بینی و دهان قبل از شستشو یا ضدعفونی دست ها اجتناب نمایید .
  • در ‌صورت مشاهده علایم بیماری و سرماخوردگی به مراکز خدمات جامع سلامت در داخل کشور و بهداشتی درمانی / درمانگاه های فعال ایرانی در عراق مراجعه گردد.
  • رعایت عدم استعمال دخانیات به دلیل تأثیر آن بر تضعیف سیستم ایمنی بدن و مستعد نمودن افراد در ابتلا به ویروس الزامی است .
  • از خوردن سالاد و سبزی جات خام بدون سالم سازی خودداری کنید.
  • میوه ها قبل از مصرف حتما خوب شسته و سالم سازی شوند.
  • از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه به ویژه پنیر و کره و شیر محلی غیر پاستوریزه خودداری کنید.
  • قبل از مصرف مواد غذایی کنسرو شده 20 دقیقه آنها را بجوشانید و به علائمی مانند کنسروهای باد کرده، زنگ زده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند توجه داشته باشید.
  • غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یک بار نباید گرم شوند.
  • از حمل موادغذایی پخته شده به صورت انفرادی خودداری شود
  • در صورت حمل غذای پخته شده بصورت جمعی، حتماً نگهداری غذا در محیط گرمخانه ای رعایت شود در غیر این صورت از جابجایی و حمل آن بیش از دوساعت خودداری شود.
  • به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از مسمومیت و گرمازدگی از دوغ های پاستوریزه بسته بندی شده استفاده کنید.
  • از ماست کم چرب و پاستوریزه، لیمو ترش و یا آبلیمو همراه با غذا استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب (ترجیحاً آب بسته بندی) همراه داشته باشید.
  • از مصرف یخ هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری و یا خرد می شوند خودداری کنید.
  • برای مسواک زدن باید از آب سالم مانند آب بسته بندی شده و یا آب شبکه استفاده کنید.
  • از آب چشمه، نهر، رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید. آب باقیمانده در بطری ها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهید.
  • برای حفظ سلامتی خود، فقط از آب‌های بسته‌بندی شده و دارای مجوز بهداشتی استفاده کنید.
  • از بطری آب یخ زده و یا در معرض نور آفتاب قرار گرفته حتی الامکان استفاده نکنید.
  • از مصرف آب‌های غیربهداشتی و آب‌هایی که از منابع نامشخص تهیه شده‌اند، خودداری کنید.
  • در صورت عدم دسترسی به آب بسته‌بندی، از سلامت آب اطمینان حاصل کنید. (تایید مراکز بهداشت)
  • در صورت مشکوک بودن به سلامت آب، آب را بجوشانید یا از قرص‌ها یا محلول های ضدعفونی کننده آب طبق دستور عمل آن  استفاده کنید.جوشاندن آب به مدت سه دقیقه، بسیاری از میکروب ‌های بیماری زا را از بین می‌برد.
  • برای حمل آب، از ظروف تمیز و بهداشتی استفاده کنید. از نگهداری آب در ظروف غیربهداشتی و آلوده خودداری کنید.
  • آب را در ظروف تمیز و در بسته نگهداری کنید.
  • از لیوان شخصی و یا یکبار مصرف استفاده کنید.
  • لیوان های یکبار مصرف در سطل های زباله مخصوص زباله های خشک دفع کنید و از دفع آن در محیط و پراکنده شدن آن خودداری نمایید.
  • در طول مسیر پیاده‌روی، به میزان کافی آب بنوشید تا از کم‌آبی بدن جلوگیری کنید.علائم کم‌آبی شامل خشکی دهان، سردرد، سرگیجه و خستگی است. در صورت مشاهده این علائم، بلافاصله آب بنوشید.
  • با شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، به‌ویژه قبل از غذا خوردن و بعد از استفاده از سرویس‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌ها پیشگیری کنید.
  • آب ناسالم می تواند باعث بروز و شیوع بیماری های منتقله از آب مانند وبا، حصبه و بیماری های ویروسی و انگلی شود.
  • برای حفاظت از سلامت خود، زائرین و محیط زیست برای اجابت مزاج از سرویس های بهداشتی استفاده کنید.
  • از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان های یکبار مصرف شفاف خودداری کنید.
  • در طول راه، به عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخودچی کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک و لیموترش به همراه داشته باشید.
  • به دلیل گرمای هوا از مصرف غذاهای حاوی نمک زیاد خودادری کنید )مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست دهی آب بدن می شود و می تواند شما را مستعد گرمازدگی کند)
  • برای پیشگیری از گرمازدگی از شربت های خاکشیر و تخم شربتی استفاده کنید.  البته تا جایی که امکان دارد در خانه این شربت را تهیه کرده و به همراه داشته باشید.
  • زائران تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا دچار بیماری های گوارشی نشوند.
  • شست و شوی قاشق و چنگال و سایر ظروف مواد غذایی باید به خوبی انجام داده شود و در صورت امکان افراد حتماً از قاشق های یکبار مصرف استفاده کنند.
  • زائران نباید غذاهایی که زود فاسد می شود را با خود ببرند. سالاد الویه، کباب، غذاهای حاوی کشک مثل کشک و بادمجان، ماهی و یا سس مایونز از این دسته مواد غذایی هستند.
  • به منظور حفظ سلامت افراد از مواجهه با دود دست دوم دخانیات، رعایت ممنوعیت استعمال دخانیات در مراکز تجمعی و عمومی الزامی می باشد.
  • برای حفظ سلامت عمومی، از هرگونه تبلیغ و عرضه انواع سیگار، قلیان به صورت رایگان، نذری و صلواتی در مسیرهای راهپیمایی زائرین و مراکز زیارتی خودداری شود.
  • نریختن پسماند در مسیر راهپیمایی جهت حفظ بهداشت، سلامتی و حفاظت از محیط زیست انجام شود. (نصب تابلوهای آموزشی، پخش تیزرهای تبلیغاتی در طول مسیر، ارسال پیامک آموزشی (برای مثال از اینکه در طول مسیر، زباله ها را به طور مناسب دفع می کنید، از شما سپاسگزاریم) و ...)
  • رهاسازی پسماند ها در محیط اطراف موجب بروز بیماری های روده ای و و زمینه ‌ساز بیماری‌های پوستی چون سالک، تب دنگی، طاعون و ... می شود، پسماندها را در محل مناسب دفع کنید.
  • جهت کاهش تولید پسماند، از بطری های آب اختصاصی و لیوان شخصی استفاده شود.
  • در طول مسیر پیاده‌روی کیسه ‌زباله به همراه داشته باشید.
  • پسماند در محل های دفع پسماند در سطل های دارای کیسه زباله دفع گردد و از رها سازی در محیط خودداری گردد.
  • جهت پیشگیری از تولید شیرابه، از ریختن مایعات در سطل های پسماند اجتناب گردد.
  • از آتش زدن و سوزاندن پسماندها خودداری گردد.
  • همه افراد در معرض اشعه UV ناشی از خورشید هستند. خورشید عمده ترین منبع اشعه فرابنفش در محیط اطراف ما است و در تابستان شدیدترین است.
  • آسیب UV عمدتاً قابل اجتناب است. مواجهه بیش از حد با اشعه UV به عنوان علت اصلی اثرات مضر بر روی پوست، چشم و سیستم ایمنی شناخته شده است.
  • زمان مواجهه را در ساعات آفتاب ظهر محدود کنید، زیرا تشعشعات UV خورشید دو ساعت قبل تا دو ساعت پس از ظهر قوی ترین هستند. در ساعات اولیه صبح و اواخر بعد از ظهر خطر آفتاب سوختگی بسیار کاهش می یابد.
  • به شاخص UV و اقدامات حفاظتی دقت ویژه داشته باشید. خصوصاً هنگامی که شاخص UV برابر 3 یا بالاتر است. مقادیر شاخص UV برای منطقه یا مکان خاص در وب سایت های هواشناسی و یا در نرم افزار جهانی SunSmart وجود دارد و ساعات حفاظت در برابر خورشید را نشان می دهد.
  • از سایه استفاده کنید. مکان های سایه دار از قبیل درختان، چترها یا سایبان ها، حفاظت کامل در برابر UV را تأمین نمی کنند و شما هنوز در معرض UV ناشی از پرتوهای پراکنده و بازتابش ها (انعکاس ها) هستید.
  • وسایل حفاظتی بپوشید. بهترین حفاظت در برابر UV با استفاده از لباس حاصل می شود. یک کلاه با لبه پهن حفاظت در برابر UV را برای چشم‌ها، گوش‌ها، صورت و پشت گردن را تأمین می‌کند. لباس‌های کیپ بافته شده، از پوست حفاظت می‌کنند، و عینک‌ آفتابی مناسب آسیب‌های چشمی ناشی از مواجهه با خورشید را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.
  • عدسی های عینک آفتابی باید اشعه UV-A و UV-B را تا طول موج 400 نانومتر جذب کنند ( علامت "UV400") عینک‌های آفتابی به سبکWraparound ، حفاظت بهتری از چشم‌ها تأمین می کنند.
  • از کرم‌های ضد آفتاب برای نواحی پوستی که نمی توانند با لباس پوشانده شوند، استفاده کنید.
  • به جای استفاده از کرم‌های ضد آفتاب، حفاظت در برابر خورشید به بهترین وجه از طریق در سایه ماندن و پوشیدن لباس به دست می‌آید.
  •  کرم های ضد آفتاب نباید برای طولانی کردن زمان سپری شده در خورشید استفاده شوند. این کرم ها با این که می توانند شروع آفتاب سوختگی را به تأخیر بیندازند، اما نمی توانند به طور کامل اشعه UV را مسدود کنند.
  •  استفاده از کرم ضد آفتاب با طیف گسترده (حفاظت UV-A و UV-B ) با حداقل SPF 30 به مقدار زیاد توصیه می گردد.
  • برای دستیابی به حفاظت خوب، 20 تا 30 دقیقه قبل از تماس با خورشید، کرم ضد آفتاب را به صورت ضخیم و یکنواخت روی تمام قسمت های بدن که در معرض خورشید است، بمالید.
  • به قسمت هایی که بیشتر در معرض مواجهه خورشید هستند، از قبیل گوش ها، بینی، پیشانی و گردن، توجه ویژه ای داشته باشید. شما باید کرم ضد آفتاب را هر دو ساعت یکبار، و به خصوص بعد از حمام کردن و تعریق، دوباره استفاده کنید
  • کرم های ضد آفتاب را نباید با کرم های پس از آفتاب که پوست های خشک و آفتاب سوخته را مرطوب یا تسکین می دهند، اشتباه گرفته شود. لوسیون های پس از آفتاب، نه در برابر اشعهUV  محافظت می کنند و نه آسیب DNA ناشی از UV را ترمیم می کنند.
  • لباس بهترین مانع را در برابر خورشید ایجاد می کند. لباس همراه با کلاه لبه پهن، کفش و عینک آفتابی از ملزومات بسته لوازم حفاظت در برابر آفتاب تابستانی شما هستند.
  •  UVکمتری از پارچه های کیپ بافته شده، عبور می کند.
  • رنگ های تیره تر معمولاً اشعه UV بیشتری را مسدود می کنند.
  • لباس هایی که بیش از حد کش داده شده و خیس و یا فرسوده شده اند، ممکن است برخی از خواص حفاظت در برابر UV خود را از دست بدهند.
  • الیاف مصنوعی (لیکرآ، پلی استر) حفاظت بهتری نسبت به پنبه دارند، به ویژه هنگامی که پوشاک خیس است.
  • کودکان نسبت به بزرگسالان در برابر اشعهUV  حساس تر هستند و بنابراین نیاز به حفاظت ویژه دارند.
  • کودکان کمتر از 12 ماه را در سایه نگه دارید و اجازه ندهید نوزادان یا کودکان خردسال در مقابل خورشید بخوابند. 
  • برای کودکان لباس های حفاظتی بپوشید، شامل کلاه و عینک آفتابی و همچنین استفاده از کرم ضد آفتاب
لوسیون ضد آفتاب را به فراوانی و حداقل هر دو ساعت یکبار استفاده کنید. به قسمت هایی از بدن که بیشتر در معرض مواجهه خورشید قرار دارند از قبیل صورت، گردن، شانه ها، پشت، زانوها و بالای پاها توجه ویژه داشته باشید.
  • گروه خبری : اخبار,فرهنگ سلامت
  • کد خبر : 343195
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: